Przystawki

Tatar wołowy podany z podany z pomidorową pastą, szalotką, pietruszkową oliwą, sosem cytrynowym z gorczycą oraz marynowanymi opieńkami. 29 zł
Krewetki smażone z solą, pieprzem, imbirem, czosnkiem, szczypiorem, chili i ananasem. 29 zł
Wędzona kacza pierś podana z dżemem śliwkowym, marynowaną gruszką, chrzanem oraz żurawinową pianą. 26 zł
Filet ze śledzia marynowany w owocowo-musztardowej paście, podany z musem paprykowym, różowym pieprzem oraz domowymi piklami. 21 zł
Tatar z surowego i wędzonego tuńczyka z gorczycą, suszonymi pomidorami, octem balsamicznym i taponadą z oliwek, kaparów i natki pietruszki. 28 zł
Ośmiorniczki i kalmary smażone na maśle w aromacie czosnku, chilli i limonki 28 zł

Zupy

Bulion z pieczonej kaczki z marchewką, sakiewkami z serem ricotta i borowikiem oraz pietruszkową oliwą. 18 zł
Zupa krem z białych warzyw na wywarze rybnym z dymnym aromatem ze śmietaną, dorszowymi klopsikami i zieloną oliwą. 14 zł
Krem podgrzybkowy z opieńkami, musem chałwowym oraz prażonymi orzechami nerkowca 16 zł

Sałaty

Pędy groszku cukrowego mieszane z sosem cytrynowym, burakiem zapieczonym pod kozim serem, żurawiną oraz prażonymi pistacjami/ możliwość vege (marynowana gruszka, winogrona) 28 zł
Mieszane sałaty z jeżynowym sosem winegret, wędzoną kaczką, gruszką, winogronami oraz prażonymi orzechami nerkowca /możliwość vege (burak i chipsy z topinamburu) 28 zł
Mieszane salaty z domowym sosem winegret, łososiem pieczonym w aromacie różowego pieprzu, pomidorem i majonezem aioli. 29 zł

Dania główne

Filet z sandacza duszony w białym winie i śmietanie z wędzoną słoniną, porem, rodzynkami i koprem, podany na kaszy pęczak. 37 zł
Pierś z kaczki na różowo, podana z modrą kapustą, gołąbkami z kaszą gryczaną, podgrzybkami, śliwką i cebulą oraz ciemnym sosem pieczeniowym. 39 zł
Filet z halibuta smażony na klarowanym maśle, podany z musem pietruszkowym, ziemniakami smażonymi w aromacie tymianku, opieńkami duszonymi w czerwonym winie. 39 zł
Makaron tagliatelle z pomidorowym pesto, wędzonym boczkiem, kwiatami kaparów oraz serem Emilgrana 31 zł
Makaron pappardelle z serem gorgonzola, wędzonym łososiem, oliwą, szpinakiem oraz orzeszkami pinii. 32 zł
Filet z łososia gotowany w pikantnym bulionie z kaczki, podany z marchewką, ziemniakami, pietruszką, cukrowym groszkiem oraz natką pietruszki. 39 zł
Filet z dorsza zapieczony pod kwaśną śmietaną, podany na puree ze skorzonery, sosem podgrzybkowym, wędzonym boczkiem, owocami duszonymi w winie oraz pietruszką. 38 zł
Grillowany stek z karkówki wieprzowej marynowanej w czosnku i ziołach, podany z frytkami z batatów, sałatą z cytrynowym sosem winegret i majonezem aioli. 35 zł
Policzki wieprzowe duszone w sosie demi glace, podane z ziemniakami zapieczonymi pod kwaśną śmietaną oraz sałatką z buraka, miodu i gorczycy. 38 zł
Stek wołowy /o rodzaj mięsa pytaj obsługę/, podany ze smażonymi warzywami w aromacie tymianku i czosnku, domowymi piklami oraz sosem demi glace z pieprzem /cena dania zależna od rodzaju mięsa/

Dla Maluchów

Fileciki drobiowe z grilla z frytkami i domowym ketchupem 24 zł
Makaron tagliatelle w pomidorowym sosie obsypany serem Emilgrana 19 zł

Desery

Ciepłe czekoladowe ciastko podane z lodami waniliowymi, dżemem żurawinowym, owocowym karmelem, pistacjami oraz czerwoną porzeczką. 17 zł
Krumble 14 zł
Domowa beza z kremem śmietankowym, musem jeżynowym, karmelem oraz owocami 16 zł
Lody czekoladowe z rozgrzewającym kompotem korzennym oraz pomarańczą 17 zł
Ciasto domu / o rodzaj ciasta pytaj obsługę /. 18 zł

Hotel Faleza - Jastrzębia Góra


Serdecznie witamy na naszej nowej stronie. Wypoczynek nad Morzem Bałtyckim.
Nasz Hotel - Restauracja leży na wysokości 40 m.n.p.m a od brzegu morskiego dzieli go zaledwie 40 metrów.