Przystawki

Tatar wołowy podany z pomidorową pastą, szalotką, pietruszkową oliwą, jajkiem przepiórki oraz majonezem sardynkowym 29 zł
Krewetki smażone z solą, pieprzem, imbirem, czosnkiem, szczypiorem, chili i ananasem. 29 zł
Filet ze śledzia marynowany w owocowo-musztardowej paście, podany z rzodkiewką, różowym pieprzem i koperkową oliwą 19 zł
Tatar z surowego i wędzonego tuńczyka z gorczycą, suszonymi pomidorami, octem balsamicznym i taponadą z oliwek, kaparów i natki pietruszki. 28 zł
Peklowany filet z łososia podany z rzodkiewką, ogórkiem małosolnym, czerwoną cebulą oraz sosem miodowo-cytrynowym 24 zł

Zupy

Rosół wołowo- drobiowy z warzywami, lanymi kluskami i natką pietruszki. 13 zł
Zupa krem z białych warzyw na wywarze rybnym z dymnym aromatem ze śmietaną, dorszowymi klopsikami i zieloną oliwą. 13 zł

Sałaty

Mieszane sałaty z domowym sosem winegret, łososiem pieczonym w aromacie różowego pieprzu, pomidorem i majonezem aioli. 29 zł
Mieszane salaty z sosem Cezar, grilowaną piersią z kurczaka, serem Emilgrana, bekonem i czosnkowymi grzankami 28 zł

Dania główne

Filet z sandacza duszony w białym winie i śmietanie z wędzoną słoniną, porem, rodzynkami i koprem, podany na kaszy pęczak. 33 zł
Filet z łososia pieczony w aromacie tymianku, podany z gulaszem warzywnym, kluskami oraz serem Emilgrana 37 zł
Filet z dorsza smażony na klarowanym maśle, podany na gniecionych ziemniakach z boczkiem i cebulą oraz salsą pomidorowo-ananasową 38 zł
Makaron świderki w pikantnym sosie pomidorowym z kaparami, chorizo i smażoną szałwią, obsypany serem grana padano. 28 zł
Czarny makaron wstążki z oliwą czosnkiem, chili i natką pietruszki, obsypany serem grana padano. 27 zł
Żeberka wieprzowe pieczone pod sosem BBQ, podane z ananasem, ziemniakami pieczonymi i tzatzikami 39 zł
Pieczone udo z kaczki podane ze smażonymi kopytkami, modrą kapustą, żurawiną oraz sosem spod pieczenia 39 zł
Grillowany stek z karkówki wieprzowej marynowanej w czosnku i ziołach, podany z frytkami z batatów, sałatą z cytrynowym sosem winegret i majonezem aioli. 35 zł

Dla Maluchów

Fileciki drobiowe z grilla z frytkami i domowym ketchupem 23 zł
Makaron świderki z sosem pomidorowym 16 zł

Desery

Panna cotta śmietankowo-waniliowa z sosem mango-marakuja 14 zł
Krumble 13 zł
Kasza manna podana z musem truskawkowym i owocami 13 zł
Czekoladowe brownie podane z bezą, sosem waniliowym, lodami (słony karmel) oraz czerwoną porzeczką 17 zł
Sorbet cytrynowy podany z mandarynką, miętą oraz karmelem pomarańczowym 15 zł

Hotel Faleza - Jastrzębia Góra


Serdecznie witamy na naszej nowej stronie. Wypoczynek nad Morzem Bałtyckim.
Nasz Hotel - Restauracja leży na wysokości 40 m.n.p.m a od brzegu morskiego dzieli go zaledwie 40 metrów.